Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΤΑΜΙΔΑΣ

 Την Πέμπτη 11/11/2021 και την Τρίτη 16/11/2021 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στο Μουσείο Σχολικής Ζωής Ποταμίδας. Τα εκθέματα και τα ενθυμήματα του μουσείου έχει επιμεληθεί με πολλή προσοχή και αγάπη η κα. Κατίνα Στρατάκη-Ψαράκη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

    Ο χώρος αυτός μάς έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, καθώς γνωρίσαμε πώς ήταν ένα σχολείο του παρελθόντος.

     Καθίσαμε στα παλιά ξύλινα, παιδικά θρανία, γράψαμε με πένα και μελάνι, κάναμε μάθημα καλλιγραφίας, γράψαμε με κιμωλία στον πίνακα, είδαμε φωτογραφίες, ξεφυλλίσαμε σχολικά βιβλία παλαιότερων χρόνων και γνωρίσαμε παιχνίδια εκείνης της εποχής. Έπειτα, παίξαμε στην πολύ όμορφη παιδική χαρά του μουσείου.

    Επίσης, επισκεφτήκαμε τον παλιό νερόμυλο της Ποταμίδας, μάθαμε τον τρόπο λειτουργίας του και γνωρίσαμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούνταν τότε.

        Ήταν μια πολύ όμορφη ημέρα και εμπειρία που άρεσε πολύ σε όλους τους μαθητές!

    Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά την κα. Κατίνα Στρατάκη-Ψαράκη για τη φιλοξενία και την ξενάγησή της, καθώς και τον κ. Ανδρέα Πνευματικάκη, ο οποίος μας ξενάγησε στον νερόμυλο.